Návod na čtení eknih

Jak jsem již avizoval v jednom z předchozích čísel Zpravodaje, knihovna připravila pro své čtenáře novou službu, a to možnost půjčování elektronických knih a jiných elektronických publikací (dále jen eknih). Tato služba je poskytovaná ve spolupráci s firmou eReading.cz.

Čtenář má možnost si v našem katalogu eknihu vypůjčit až na 31 dní. Služba je poskytovaná zdarma. Jednu eknihu si může vypůjčit i více čtenářů. Po skončení výpůjční doby se kniha čtenáři ze seznamu půjčených knih vymaže. Výpůjční doba se neprodlužuje ani nezkracuje. Pokud bude mít čtenář zájem, může si ji vypůjčit znovu. Je možné vypůjčit si maximálně dva tituly najednou.

Předpoklady pro půjčování jsou následující.

1.       Musíte být registrovaným čtenářem knihovny.

2.       Musíte mít ve svém čtenářském kontě v knihovně zadaný aktivní e-mail, přístupové jméno a heslo. Naše knihovnice vám ho do systému zadají. Zároveň s tím si nastavíte i heslo pro přístup do svého konta.

3.       Musíte mít účet u eReading.cz. Do eReadingu.cz se registrujete pomocí stejného emailu, jaký máte zadaný ve svém kontě v knihovně. Registrace je zdarma.

4.       Musíte mít na svém zařízení (tablet, chytrý telefon, PC) nainstalovanou aplikaci ke čtení vypůjčených eknih.

Podporovaná zařízení jsou tablety a chytré telefony se systémem Android a iOS. Aplikaci ke čtení knih je možné si zdarma stáhnout z Apple AppStore nebo GooglePlay. Aplikaci najdete pod názvem eReading.cz.

Postup půjčování

1.       V našem katalogu na adrese katalog.mkskynsperk.cz se přihlásíte do svého čtenářského konta pomocí jména a hesla.

2.       Vyberete si eknihu a kliknete „vypůjčit“. Kniha je dostupná v několika formátech. Většinou je to formát PDF, EPUB a MOBI. Pokud vše proběhne v pořádku, uvidíte na obrazovce potvrzení výpůjčky.

3.       V nainstalované aplikaci eReading se přihlásíte do svého účtu u eReading.cz

4.       V záložce online uvidíte své vypůjčené knihy.

Eknihy je možné číst i na PC s operačním systémem Windows nebo Apple OS X. Postup najdete na stránkách eReading. (https://www.ereading.cz/cs/jak-cist-eknihy?id=20 )

Pomoc při nastavování vám rádi poskytnou naše knihovnice nebo se můžete obrátit na mě v MKS.

ředitel MKS

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *